Med en solid 6-0 seier over Stord forrige helg, avsluttet vi med det sesongen 2016. Året har som vanlig inneholdt oppturer og nedturer, store seire, kjipe tap, og til syvende og sist endte vi på en 7.plass. Tabellmessig er det brukbart da vi havnet á poeng med både Vålerenga 2 og Fana på 39 poeng, noe som gjorde at vi nådde målsettingen om å kvalifisere oss til neste års toppede PostNord-liga(2.divisjon).
Neste år blir avdelingene kuttet fra 4 til 2, og antall lag reduseres fra 56 til 28 lag.
Dette betyr høyere kvalitet på lagene vi møter, og vi kan i tillegg få ett nytt, kjekt lokaloppgjør mot Bryne, som rykket ned fra Obos-ligaen.

Som vanlig scoret vi mye mål, og med 55 mål for var det kun avdelingsvinner Florø og det nest beste laget Nest-Sotra som scoret flere. Målforskjellen ble allikevel ikke positiv, da vi greide å slippe inn 60 mål. 115 mål totalt for og i mot altså, kun Vindbjart med 67-50 (117 mål totalt) og Mo IL med 31-94 (125 mål totalt), var foran oss i de alle de 4 avdelingene. Ingen kan klage på lite mål og action i våre kamper!

Toppscorertittelen ble i år delt mellom Daniel Berntsen og Eirik Jakobsen, som begge hadde 8 mål hver. Disse to ble tett fulgt av Ingvald Halgunset og Carl-Henrik Refvik som endte på 7 mål hver. Gule og røde kort var generelt en mangelvare for oss, da vi kun tok 27 gule og 2 røde på 26 kamper. Sander Flåte ble årets råtass med 4 gule kort, mens Daniel Berntsen og Sigve Kleppa Christensen fikk med seg hvert sitt røde kort.

Vi har alltid som mål å vinne hver kamp vi spiller på hjemmebane, men endte i stedet opp med 7 seirer, 3 uavgjorte og 3 tap. Sure poengtap mot både Vard og Fyllingsdalen svir enda, men heldigvis blir det overskygget av herlige seire. 2-0 mot EIK i åpningskampen, 6-1 mot Frigg, 6-0 mot Stord, og ikke minst den legendariske 5-4 seieren mot Førde der de første 8 målene i kampen kom før det var spilt 30 minutter.

Selv med disse seirene i bakhånd, var de allikevel et stykke unna de desiderte høydepunktene på Lassa i år. Høydepunktene på Lassa i år kom i 2. og 3.runde i Norgesmesterskapet, da både Bryne og Viking ble slått ut av et hardtarbeidende og ærgjerrig Vidar-kollektiv. Mot Bryne sto det 2-2 etter full tid, ekstraomgangene endte målløse før vi avgjorde det hele til vår favør i straffesparkkonkurransen. Som om ikke det var nok å slå ut Bryne, smalt bomben skikkelig i den neste runden mot Viking. Bortelaget gikk til pause med en oppskriftsmessig 1-0 ledelse, men etter scoringer av Andreas Westlye og Ingvald Halgunset i 2.omgang dro vi i land en historisk 2-1 seier over storebror, og kampen vil nok bli husket av alle som var tilstede på Lassa i lang tid framover!

I 4.runde, åttendels-finalen, dro vi til Ullevaal for å spille mot Vålerenga. Igjen lå vi under 1-0 til pause, men får reduseringen ved Sigve Kleppa Christensen tidlig i 2.omgang. Kampen vipper lenge på 1-1, vi har store målsjanser i form av redninger på strek og stolpeskudd, men får i stedet to mål i trynet helt mot slutten, og taper til slutt 3-1. Selv om vi er fornøyd med å ha kommet så langt og prestasjonen er helt vanvittig bra, er det allikevel kjipt å tenke på hva som kunne vært. Det var nemlig ikke mye om å gjøre at vi slo ut Vålerenga!

Etter årets sesong er det spesielt en mann vi må takke ekstra, og det er hovedtrener Gaute Johannessen som etter 10 sesonger nå gir seg. Med Gaute J ved roret har FK Vidar holdt seg stabilt som en 2.divisjonsklubb, og med knappe ressurser etter hvert etablert seg i toppen av divisjonen. Tusen takk Gaute!
Ny trener for neste år er enda uvisst, men vi gleder oss uansett enormt til sesongen 2017!

Tusen takk også til alle som har vært med og bidratt rundt A-laget i forskjellige roller, og til alle som kom for å se oss spille i år. Me snakkes på Lassa neste år og :)