Neste A-lags kamp


TBA

Arne Johan Blix, en av våre mest trofaste Vidar-supportere, stolt medlem av Gretne Gamle Gubber og en dyktig skribent, har laget en oppsummering av årets sesong slik han så det. Vidar vil også benytte anledningen til å takke Blix, GGG og andre Vidar-supportere for all støtten vi har fått i løpet av årets sesong!


                                  F.K. VIDAR 2016 SESONGEN

                                        ARNE JOHAN BLIX

 

Fotballsesongen 2016 er i ferd med å gå inn i historiebøkene og det er på tide med en liten oppsummering. For FK VIDAR sitt A-lag har det vært en eventyrlig sesong der høydepunktene har vært mange og store.

                                        SLO UT VIKING

Den opplevelsen som henger høyest i mine øyne er da vi ekspederte Viking ut av NM CUPEN i 3. runde på Lassa. Vi har tidligere slått Viking i obligatorisk seriekamp (3-2 i 1987 på Stavanger stadion), i Rogalandscupen (2-0 i 1980 da denne cupen var populær og de aller fleste lagene deltok), i finalen i vår jubileumsturnering (1-0 på Vestbanen i 1981 da Viking-treneren ble så sur at han tok spillerne med seg inn i Viking-huset etter kampen i stedet for å møte til premieutdelingen) og i åpningskampen på Stavanger stadion (1-0 i 1986). Det eneste som manglet var å slå dem ut av den virkelige cupen. Nå har vi endelig klart å slå Viking i alt som teller og til det ville nok Svensen sagt – «DET VAR EN GOD BINGO». Og det kjekkeste av alt var at en samlet presse var enig i at det var en fullt fortjent seier. Nevnes bør vel også at video-opptakene viste at våre forsvarsspillere hadde rett -  Vikings scoring var en klar offside slik at resultatet burde vært 2-0. Men heldigvis fikk det ingen betydning for kamputfallet. Gledelig var det og at vi også vant tribune-kampen. Våre supportere overdøvet fullstendig Viking-gjengen og feiringen etter at kampen var vunnet vil vi aldri glemme.

                                          SLO UT OGSÅ BRYNE

NM prestasjonen til guttene våre ble ikke mindre når vi tenker på at vi også slo ut Bryne i 2. runde selv om dette ikke var første gangen. Og for en prestasjon. Da Bryne klarte å utligne vår 2-1 ledelse i de siste sekundene av andre omgang var det nok ikke mange på Lassa som hadde tro på Vidar-seier. Men spillerne våre holdt hodet kaldt i ekstraomgangene og for en oppvisning i straffespark-konkurransen. Bryne satte inn sin joker, en høy keeper som skulle være ekspert på straffer, like før slutt. Men Vidar-guttene, som hadde tatt på seg det store ansvaret med å ta straffene, fintet kaldt og rolig ut Brynekjempen og plasserte ballen i nettmaskene. Da så det siste sparket skulle tas kom advokat Andreas fram med et lite smil rundt munnen. Også han sendte først keeperen til feil side og så ballen sikkert i mål. Dermed brøt Vidar- jubelen løs etter en «happy end» på en dramatisk fotballkamp.

                                             VIF PÅ ULLEVAAL

I 4. rundekampen mot VIF på Ullevaal stadion gjorde også laget vårt en meget fin figur som var en flott PR for klubben vår. For første gang så vidt jeg vet, ble en hel Vidar-kamp sendt direkte på riksdekkende TV. Og at det var mange som hadde sett den var det ikke var det ingen tvil om. Tilbakemeldingene var mange både fra kjente og ukjente og samtlige var kun positive. VIF tok ledelsen midt i første omgang. Men da Sigve utlignet ut i andre omgang stod kampen lenge og vippet og vi hadde flere gode sjanser. Det ble imidlertid VIF som fikk 2-1 målet da det var mindre enn 10 minutter igjen å spille. Og selv ikke da var kampen avgjort. Vidar jaktet utligning og når det kun var sekunder igjen ble til og med Vidar-keeperen med opp på den siste corneren. Det lyktes ikke og i stedet klarte VIF å sette ballen i det tomme Vidar-buret. Dermed ble det tap 3-1, men all ære for forsøket og den jevnspilte og spennende kampen.

                                                            SERIEN

I serien hadde vi en glimrende åpningskamp på Lassa mot Egersund et lag som mange «eksperter» allerede hadde skrevet opp en divisjon. Men nok en gang viste det seg at penger ikke er alt. De nye flotte dressene og supre trillebagene de kom med gjorde nok kun at lysten til å slå dem steg enda noen hakk blant våre spillere. Etter en knalltøff kamp kunne vi innkassere en 2-0 seier. EIK treneren påstod etter kampen at de hadde fått 7 gule og et rødt kort. I dommerens bok var det notert 4 gule men de burde nok hatt minst 7. Vi hang lenge godt med i tetstriden og spillerne våre viste en eventyrlig stå på vilje i kampene. Da Lørenskog utlignet til 4-4 i de siste sekundene av ordinær tid gikk vi rett opp og scoret 5-4 i tilleggstiden, og da VIF 2 ledet 1-0 når tiden gikk ut benyttet vi tilleggstiden godt igjen. Vi scoret 2 goaler i tillegget og tok nok en gang alle 3 poengene med oss hjem.  Men da cupeventyret var over var det tydelig at vi måtte betale for det. Blant annet 4 kamper på 11 dager røynet hardt på krefter og overskudd. Vi tapte 0-4 og 1-5 for topplagene Nest Sotra og Florø før ferien og var dermed vi mer eller mindre ute av tetstriden.

                                                        TUNG HØST

Høstsesongen ble også tung. Noen spillere forlot oss i sommerferien av forskjellige grunner og sammen med skader gjorde det at spillerstallen i perioder ble heller tynn. Vi tapte 7 av høstkampene der spill og innsats var langt fra vår-nivået. Dermed kom vi i den situasjonen vi helst ikke ville, at siste kampen mot Stord skulle bli helt avgjørende for ny kontrakt i divisjonen noe som var VELDIG VIKTIG for hele Vidars framtid. Men et Vidar-lag som plutselig sprudlet og som endelig viste godt gammelt vår-spill var som balsam for tynnslitte Vidar-nerver. Stord ble sendt hjem med 0-6 i bagasjen etter en glimrende avslutningskamp. Og dermed hadde vi sikret oss den livsviktige plassen i neste års nye 2. divisjon «POSTNORD LIGAEN».

                                                        

                                                       TAKK F.K. VIDAR

Jeg vil som avslutning takke alle i F.K. VIDAR som har vært med på å skape disse store øyeblikkene og opplevelsene denne sesongen. Dere har gitt oss minner for livet og har sørget for at 2016 sesongen vil gå inn i Vidars historie-bøker med gullskrift. Først og fremst vil jeg selvsagt takke spillerne (ingen nevnt, ingen glemt) som alle har vist en meget god holdning og treningsiver. I tillegg er dere noen veldig kjekke «gutter» og vi er stolte av at dere representerer klubben vår på en slik utmerket måte. Også en stor takk til trenerapperatet med evigunge Gaute i spissen. Styret med medhjelpere må og honoreres for godt utført arbeid. Nå venter vi spent på 2017 sesongen og hva den vil bringe. Vi Vidar-supportere har ingenting imot at vi også neste år blir « BEST I BYEN».