Stadion: Lassa gr lør, 20. okt. 2018 15:00
Vidar -vs- Blink

G13-laget vårt har i langhelgen vært i Frankrike og spilt i en av Europas største internasjonale turneringer for 13-åringer. Turneringen samler 72 lag fra hele verden, og de fleste Ligue 1 klubbene er representert med sine unge håpefulle. Med 9 lag i gruppen der kun 2 lag går videre til sluttspillet, skjer det "aldri" at Vidar går videre. Men i år skulle det bli annerledes.

På gruppespillets første dag ble det seirer mot både TA Rennes og AC Vedene, mens selveste Olympique Marseille ble for sterke i den siste kampen. Dag to starter med 2-0 over FC Dieppe, så 3-0 over Selection Pluguffan før det blir 0-0 mot US Quevilly Rouen. Rouen var det andre laget i gruppen som gikk videre, og de gikk faktisk helt til finalen i sluttspillet!
Dag 3 starter med libanesisk motstand - Athletic Club Beyrouth blir slått 1-0. Deretter ble det 1-1 mot Fortuna Minsk fra Hviterussland i siste gruppespillskamp. Fasit etter gruppespillet ble 5 seire, 2 uavgjorte, 1 tap, 9-2 i målforskjell og 1.plass i puljen!

Senere på lørdagen var det duket for 1/8-delsfinale. I en jevn kamp mot nederlandske FC Emmen ebbet kampen ut med 0-0, og straffesparkkonkurranse måtte til for å skille lagene. Anført av gode straffeskyttere og en bra keeper slår vi ut Emmen 5-4!

Søndags morgen er det klart for kvartfinale. 5 av kvartfinalistene spiller i Ligue 1. 2 av kvartfinalistene spiller i Ligue 2. Det siste kvartfinalelaget er FK Vidar fra Norge. Dette er stort! Motstander i kvarten er ESTAC Troyes, som slo ut Strasbourg i sin 1/8-delsfinale.
Denne kampen blir også en jevn affære, men vi får en scoring og drar til slutt i land en 1-0 seier. Vi er klare for semifinalen!!

Å gå videre fra gruppespillet er en enorm prestasjon. Å gå videre fra 1/8-delsfinalen er knallsterkt. Å gå videre fra kvartfinalen er helt uvirkelig. Det er som om Norge skulle komme til semifinalen i VM. Og det skjer jo aldri. I semifinalen ventet FC Nantes på motsatt banehalvdel. Et lag som hadde 22-1 i målforskjell etter gruppespillet. Foran 6000 tilskuere ble det som ventet nok en tøff kamp, men dessverre endte semifinalen med tap 2-0. FC Nantes slo US Quevilly Rouen 5-0 i finalen, og var utrolig sterke.

En fantastisk prestasjon av G2005-laget vårt, som er flotte representanter for klubben og som vi er utrolig stolte av. Gratulerer!